FORENINGEN VAK

Efter at Vestsjællands Amt i 1996  indgik i det regionale kulturforsøg, steg mulighederne for at realisere visioner blandt kunstnerne på Vestsjælland. Et samarbejde mellem Billedkunstnernes forbund (BKF), Danske Kunsthåndværkere (DK), og Kulturudvalget i Vestsjællands Amt resulterede i Foreningen Vestsjællands Arbejdende Kunstværksteder (VAK) stiftet torsdag d. 25. juni 1998 på Vestsjællands Kulturfabrik i Jyderup. Kulturfabrikken er etableret i en nedlagt maskinfabrik centralt beliggende i Jyderup.

Med etableringen af VAK blev der skabt rammer, som giver udøvende anerkendte kunstnere muligheder for at udfolde sig i materialer og dimensioner der normalt ikke er tilgængelige for de enkelte kunstnere i egne værksteder.

Det har fra ideens start været vigtigt, at værkstederne hvad angår størrelse og indretning har et omfang og en kvalitet, som kan være et attraktivt tilbud til udøvende kunstnere, samtidig med en rimelig brugerbetaling for den enkelte. Værkstederne bliver til stadighed udbyggede, så de i starten 2 værksteder, i dag er udviklet til 5 værksteder.

For at få adgang til værkstederne skal man være medlem af VAK. (Se optagelseskriterierne)Det er dog muligt for ikke medlemmer, at ansøge VAK`s bestyrelse om at gennemføre projekter i værkstederne. Se reglerne

cropped-VAK-logo-ny.png